U bevindt zich hier: Voor speelotheken Vraag + Antwoord
UitleenToppers
Vraag + Antwoord
Tips
Website-ondersteuning

HABA, spel-tips? | Gameboy ervaringen?  

Aangepast speelgoed?

Vraag

Speelotheek 'Simsalabim', Harderwijk:
Ik ben op zoek naar speelotheken die aangepast speelgoed uitlenen aan kinderen en/ of volwassenen. M.i.v. volgend jaar willen wij daar namelijk ook mee starten.
Graag info hoe we er mee beginnen en waar we wat kunnen vinden of bestellen.
Antwoord

Speelotheek 'Meerspel', Zoetermeer:
Wij zijn een speel-o-theek voor verstandelijk gehandicapten en vallen onder de Stichting Aktiviteiten verstandelijk Gehandicapten. (www.stak.nl)
We hebben veel aangepast materiaal

Aanschaf:
Snoezelmateriaal meestal bij Nenko/Rompa
Ontwikkelingsmateriaal bij Rolf,
Aangepast spelmateriaal bij ITH, Voorschoten.
Soms wat bij Baert of Wesco.

Jullie zijn van harte welkom als je een keer wilt komen kijken.

Succes.


Antwoord

Speelotheek 'Het Speelpunt', Arnhen:
Voor de doelgroep kinderen/volwassenen met een beperking kopen wij ons speelgoed bij leveranciers die aangepast spelmateriaal verkopen.Dat zijn oa.Barry Emos,Nenko,Pro Special,Sensoryshop.
Wij letten wel op het materiaal dus geen stof vanwege hygiene en zacht plastic dit kunnen ze kapot bijten,trekken enz.Als je op onze site kijkt www.speelpunt.nl en dan bij onze catergorieen zintuigstimulering en ontwikkeling zie je wat wij in de uitleen hebben.Dus wij hebben geen speciale Categorie voor aangepast speelgoed maar het samengevoegd met genoemde categorieen.

Wij hebben in onze ledenbestand een grote groep leden die gebruik maken van dit spelmateriaal omdat in onze omgeving een aantal instellingen zitten die lid zijn van de speelotheek dus lenen als groep,maar ook kinderen die daar verblijven kunnen een abbonement nemen.
ook vragen wij, van wat zouden jullie graag zien in de speelotheek willen zien en daar onze inkopen proberen op te richten,let wel op het is vrij duur speelgoed en dus doen wij ook ons best om daar fondsen voor aan te vragen.

Ik hoop dat je wat met deze informatie kunt en anders mag je altijd nog een mailtje sturen.Een bezoekje aan onze speelotheek is ook leuk dan kun je zien wat wij zoal hebben,want uit een catalogus is het toch altijd lastig vooral als je nog geen idee hebt wat je moet aanschaffen.

Veel succes verder
Speelotheek het Speelpunt