U bevindt zich hier: Voor speelotheken Vraag + Antwoord
UitleenToppers
Vraag + Antwoord
Tips
Website-ondersteuning

Omzetbelasting? | Batterijen?  

Automatisering?

Vraag

Speelotheek Simsalabim, Harderwijk:
Wij willen in de nabije toekomst gaan automatiseren.
Wie heeft dit pas geleden ook gedaan en wil haar ervaringen met ons delen.
Kosten, gebruik, gemak enz. Alles is interessant?


Antwoord

Speelotheek 'Het Boemeltje', Zuidlaren:
We zijn na lang zoeken beland bij Speelotheeksoftware van Bas Oosterheert.
Sinds maart 2006 zijn we in de lucht.
Een hele vooruitgang (eerst hadden we kaarten en was er altijd van alles zoek en niet opgeschreven). Het is een heel gebruiksvriendelijk programma, zelfs de digibeten onder onze vrijwilligers kunnen er mee werken!
Heb je een probleem, mail je naar Bas. Hij geeft heel snel antwoord en lost je probleem op! Geweldig!
We zijn heel tevreden!


Antwoord

Speelotheek 'Het Speelpunt', Arnhem:
Naar aanleiding van de vraag betreffende ervaringen met de software voor speel-o-theken, kan ik meedelen dat onze ervaringen met de software van SpeelotheekSoftware zeer positief zijn.
De reden dat wij gekozen hebben voor deze software is de zeer gebruikersvriendelijke manier waarop de software werkt. Voor zover we naar andere pakketten hebben gekeken waren die in onze ogen te gecompliceerd, zeker in vergelijking tot deze software.
Wij hadden al een software pakket dat inmiddels zeer gedateerd was en inmiddels een aantal wensen die niet of nauwelijks realiseerbaar waren in de oude software.
Nadat de beslissing gevallen was hebben we in zeer goed overleg de gegevens van de oude software over laten zetten door SpeelotheekSoftware. Inmiddels hadden we een testversie ontvangen waarmee ik zelf inmiddels kon experimenteren met de werkwijze van de software. Vervolgens hebben we in een paar sessies de medewerkers uitleg gegeven hoe de software te gebruiken en daarbij de nadruk gelegd op inname en uitleen van het speelgoed.
Nadat de software in gebruik was gesteld kon zelfs een medewerkster die de uitleg sessies had gemist zonder problemen de werkzaamheden uitvoeren door gewoon de informatie op het scherm te volgen.
De overgang naar de nieuwe software hebben we ook aangegrepen om met 2e hands computers in een netwerk een aparte computer te gebruiken voor inname en een andere computer voor inname van speelgoed.
Inmiddels zijn een aantal wensen die we hadden, in nauw overleg met SpeelotheekSoftware, ook in de software ingebouwd waardoor de werkzaamheden nog beter en vooral makkelijker te doen zijn.
Kort samengevat, de software is zeer gebruikersvriendelijk en compleet, zonder overbodige ballast. De samenwerking met SpeelotheekSoftware is meer dan prettig en soepel. Naast de aanschaf van de software hebben we verder geen investeringen hoeven doen in aanvullende hardware of software.


Antwoord

Speelotheek 'Pinokkio', Leiden:
Wij werken al sinds 1997 met WOMS software, twee jaar geleden is deze software up-to-date gemaakt en werken we er nog makkelijker mee dan daarvoor.
Het programma is makkelijk in gebruik en nieuwe medewerkers kunnen er in 2 uurtjes tijd mee werken.
Het bevat alles mogelijkheden voor het speelgoed, de leden, de vrijwilligers, de kas.
Verder kun je ook de kinderen van de leden naar leeftijd tellen.
Een beperkte catalogus uitprinten.
Kortom een ideaal programma voor een leuke prijs.
Geen extra attributen nodig dan een computer en een printer!


Antwoord

Speelotheek 'Ketelbinkie', Zeewolde:
Na heel veel twijfelen de stap gewaagd.
We zouden het stoffige imago van onze speelotheek veranderen in iets van deze tijd.
Daarbij hoort naast een website en email adres ook een geautomatiseerd uitleensysteem.
Na veel inventariseren uiteindelijk onze software gekocht bij SpeelotheekSoftware.
Na een keertje meegelopen te hebben in een speelotheek met dit software programma waren we verkocht!
Dat het zo eenvoudig kon zijn. In het softwareprogramma zit echt alles wat een speelotheek nodig heeft. Van uitleen tot kasboek en van reservering tot zoekgeraakte onderdelen.
Voor dit programma heeft een computer weinig eisen nodig, een pentium 1 of 2 is al voldoende. Genoeg bedrijven die dit graag aan je meegeven.
We zijn erg goed begeleid door Bas Oosterheert. Eerst een voorlichtingsavond voor de vrijwilligers en op het moment suprème, een cursus waar iedereen mbv vragen de praktijk kon uitproberen op een demo van SpeelotheekSoftware.
We zijn in september gestart met het invoeren van speelgoed en zijn ook direct gestart met de uitleen van het ingevoerde speelgoed middels de computer. Twee systemen lijkt lastig maar de vrijwilligers zagen al snel de voordelen van de automatisering.
We zijn nu een half jaar verder en hebben, op het buitenspeelgoed na, alles ingevoerd. Natuurlijk zijn er voor leken zoals ik altijd beren op de weg, maar met de juiste, en met name, geduldige begeleiding van Bas Oosterheert, hebben we het wel voor elkaar gekregen. Zowel per telefoon als per e-mail krijg je snel reactie op vragen of onduidelijkheden.
Wij zouden echt niet meer terug willen naar het ‘kaarten tijdperk’!
Kijk eens op de website: www.speelotheeksoftware.nl en neem eens contact op met Bas Oosterheert. Hij heeft een mooi presentatie van het softwareprogramma waar je een goede indruk kan krijgen van wat het inhoudt.


Antwoord

Speelotheek 'De Boemerang', Meppel :
Wij zijn net overgegaan op computers met een orginigeel speel-o-theek programma.
Het is echt een goed programma maar we zitten nog in de gewenningsfase.
Het is wel een aanrader dat weten we nu al.