U bevindt zich hier: Voor speelotheken Vraag + Antwoord
UitleenToppers
Vraag + Antwoord
Tips
Website-ondersteuning

Samenwerking Bibliotheek? | Nieuw Electrospiraal?  

Dependence?

Vraag

Speelotheek 'Samenstap', Den Haag:
Zijn er speel-o-theken met een dependance speel-o-theek. Indien mogelijk zou ik graag wat informatie daarover willen ontvangen.


Antwoorden

Speelotheek Het Speelpunt, Arnhem:
Wij hebben weliswaar geen dependance, maar wij verzorgen wel de uitleen bij een aantal Kinderdag Centra. Van deze uitleen wordt gebruik gemaakt van zowel groepen van het kinderdag centrum als van gezinnen die een kind op het betreffende kinderdagcentrum hebben.

We komen in principe elke 3 weken op ieder kinderdagcentra. Er wordt een selectie van al het speelmateriaal gemaakt op basis van ervaringen welk niveau kinderen bij het betreffende dagcentrum gemiddeld hebben.

Al het speelgoed dat meegaat wordt in de computer genoteerd op een centraal nummer om duidelijk te hebben waar het gebleven is.

Bij het kinderdagcentrum wordt op papier bijgehouden wat terugkomt en weer wordt uitgeleend. Bij terugkomst in de speel-o-theek wordt het speelgoed gecontroleerd en de papieren worden verwerkt in de computer zodat al het speelgoed bij het juiste lid staat genoteerd.

Omdat alle leden die via het Kinderdag Centrum lenen een pasje hebben, kunnen ze ook gewoon in de speel-o-theek komen lenen.

Indien er verder vragen zijn hierover, kun je altijd contact met ons opnemen via info@speelpunt.nl