U bevindt zich hier: Voor speelotheken Vraag + Antwoord
UitleenToppers
Vraag + Antwoord
Tips
Website-ondersteuning

Marokkaanse voorkeuren? | Samenwerking Bibliotheek?  

Hoeveel speelgoed?

Vraag

Speelotheek De Speelstek, Boskoop:
Welke waarde aan speelgoed moet ik de leden van onze speel-o-theek bieden?
Moet ik die waarde relateren aan het abonnement?
Of is er een andere waardebepaling?
Hoe bepalen andere speel-o-theken hoeveel geld ze per jaar aan nieuw speelgoed moeten besteden?
We hebben al wel besloten dat er per lid 5 stuks speelgoed aanwezig moet zijn en dat per stuk er een afschrijftermijn van 5 jaar is.
Ons abonnement kost 15,- en per lid komt er per jaar gemiddeld zo'n 12,- bij aan uitleengeld en boetes.
Elk lid mag 3 weken 3 stuks speelgoed meenemen.


Antwoord

Speelotheek 'Leentje Buur', Dieren:
Wij draaien hier ruim 20 jaar:
Wij lenen per kind in een gezin 1 st. speelgoed, 1 st. puzzel en dan nog 1 st. speelgoed extra voor het hele gezin (kan van alles zijn, meest een spel)
Per gezin betalen ze € 10 , en dan per spel per keer nog eens € 0,25 (puzzel is gratis) in knipkaartvorm. Verder inderdaad boetes voor kapot/vermissen/te laat. Ook 3 weken.

De waarde van het ene stuk speelgoed of het andere verschilt soms heel veel, is ondoenlijk om daarin nog verschil te maken. Alles gewoon een prijs. Lees ook nog op onze site (Dieren ligt in Gelderland) Verder proberen we duur en duurzaam speelgoed te kopen, zoals Play Mobil, Little People van Fisher Price, grote loopauto, keukentje, step, Game Boy en spellen ervoor enz.

Wij hoeven geen huur of iets dergelijks te betalen, hebben dus geen andere kosten als de aanschaf van speelgoed. Wij maken het geld dat binnenkomt ieder jaar helemaal op. Aan het eind van het jaar heb je vanwege Sint vaak allerlei aanbiedingen en dat komt dan mooi uit. Als we over zouden houden zouden we dat ook af moeten staan, vallen onder Stichting Welzijn. Wel mochten we de vrijwilligersprijs die we gewonnen hadden meenemen naar de volgende jaren. hebben we onze ruimte van verbouwd. Verder zijn sommige winkels genegen koring te geven als je regelmatig bij hen je spullen koopt.

Boskoop is wel enigszins te vergelijken met Dieren (iets kleiner, ik heb er zelf gewoont !) dus is altijd te proberen. Wel, ik weet al niet precies meer wat de vraag was (lastig dat je die niet ziet) dus zie maar wat je met deze inlichtingen doet. Succes !
Groeten, Els