U bevindt zich hier: Voor speelotheken Vraag + Antwoord
UitleenToppers
Vraag + Antwoord
Tips
Website-ondersteuning

Hoeveel speelgoed? | Dependence?  

Samenwerking Bibliotheek?

Vraag

Speelotheek Westervoort:
Wij moeten verhuizen en komen dan bij in de bilbliotheek. Mijn vraag is nu weten jullie een andere speelotheek die ook bij in de bibliotheek zit, zodat wij eventueel contact met hun kunnen opnemen om ervaringen uit te wisselen.


Antwoord

Speelotheek Veendam,
De speelotheek is in Veendam volledig opgenomen in de bibliotheek. Het speelgoed staat gewoon in de kasten net als de boeken en wordt op dezelfde wijze uitgeleend als een boek. Dus met een lidmaatschap van de bieb kan tegen betaling van 1.65 het speelgoed voor drie weken geleend worden.
Hier werkt het prima.Antwoord

Speelotheek de Flierefluit, Haulerwijk:
Onze ervaring is niet zo goed. We bestaan nu 14 jaar en waren in het eerste jaar gelijktijdig met de bieb open. Dit gaf teveel overlast en toen is besloten om op andere tijden open te gaan.
Ook tussentijds nog veel aanvaringen met hun gehad over bijvoorbeeld vieze vloeren en ook kinderen zaten aan onze spullen als de bibliotheek open was en wederzijds dat de kinderen aan de boeken zaten als de s.o.t. open was. Was niet echt een afgesloten hoek waar wij zaten.

Maar.......sinds september dit jaar zitten wij in een Brede School met ons eigen ruimte. Het is weliswaar qua vloeroppervlakte wel wat kleiner maar het is veel beter zo!


Antwoord

Speelotheek Meppel:
Wij zitten al 11 jaar in het gebouw van de bibliotheek en we willen elkaar niet meer kwijt.
Dit omdat men elkaar enorm versterkt. De bieb heeft door ons meer jeugdleden gekregen.
De leden combineren boekjes ruilen met speelgoed lenen. Een perfecte match.
Uiteraard wel met wederzijdse afspraken.Antwoord

Speelotheek De Dobbelsteen Bovenkarspel
Wij zijn sinds augustus 2002 geïntegreerd bij de bibliotheek van Stede
Broec. De samenwerking gaat prima, je moet gewoon duidelijke afspraken maken. Wij zijn wel helemaal in hun ALS uitleensysteem opgenomen. Zo worden onze spelmaterialen via het scansysteem van de boeken uitgeleend.
Ik ben bereid een en ander nader toe te lichten. Bel me maar met alle vragen. De "fusie" heeft wel twee jaar voorbereiding gekost....Antwoord

Speelotheek Vlissingen:
Speelotheek Vlissingen zit al 5 jaar bij de bibliotheek in vlissingen.
Heeft geen eigen ruimte meer maar leent uit via een kaartsysteem. De werkzaamheden worden nog wel door vrijwilligsters gedaan. Ook de sot in Roosendaal gaat binnenkort zo werken.Antwoord

Speelotheek Velserbroek:
Wij zitten vanaf onze opening in september 2001 in de bibliotheek. Het
bevalt ons heel goed, wederzijds. Wel hebben we goede afspraken gemaakt en doen we ons best om de onderlinge contacten goed in de gaten te houden maar over het algemeen lukt dit aardig. In na volging van ons hebben kleine buurtspeelotheken bij
ons in de gemeente ook onderdak gevonden in de buurtbibliotheken!Antwoord

Speelotheek Ieniemienie, ’s-Gravenzande
Ja, wij zitten ook in in de bibliotheek. Wij hebben de ervaring dat
veel mensen een bezoek aan de bib en aan de speelotheek combineren.
Voor ons is het wel nadelig dat we afhankelijk zijn van de openingstijden van de bib. Dit komt niet altijd even handig uit. Soms wordt het ons als speelotheek kwalijk genomen dat we bijvoorbeeld skelters uitlenen en deze via de bibliotheek naar buiten moeten. Er moeten dan wel eens extra deuren opengemaakt worden en dat wordt als vervelend ervaren.
Verder verloopt de huur prima.


Antwoord

Speelotheek Joure:
Het heeft voor en nadelen. Nadelen zijn bijv. je bent qua openingstijden afhankelijk van de bieb. In ons geval is een voordeel dat ze bijv. de telefoon voor ons betalen.
Misschien is het een idee mij een mailtje te sturen en zo een direkter contact te maken ?
hartelijke groet, Irma Bos .